Receptajánló
A vásárlással veszi kezdetét az ebéd- vagy vacsorakészítés. A megvásárolt alapanyagokból számtalan ízletes és változatos ételt készíthetünk. Íme néhány ötlet ízelítőül. Jó étvágyat!
Báránysült fodormenta-szósszal
Hozzávalók:
bárányhús-szeletek
pár gerezd fokhagyma
mustár
tárkonylevél
olaj
bors
só
fodormenta-szósz
sült paradicsom
párolt zöldségek
fodormenta-levelek
A bárányszeleteket 24 órán át pácold fokhagyma, tárkonylevél, mustár, só, bors
és olaj keverékében. Azután a húsdarabok mindkét oldalát grillezd meg (vagy süsd
meg tepsiben). Amikor megsült, a szeleteket tedd egy előmelegítet
(felforrósított) tálra, adj hozzá párolt zöldséget, s minden húshoz egy-egy fél
sült paradicsomot, majd a húst öntsd le a fodormenta-szósszal.
(Fodormenta-levelekkel is díszítheted.)
Fodormenta-szósz
Hozzávalók:
1 nagyobb bögre cukor
1 csokor fodormentalevél
ecet
Végy egy széles szájú üveget, s tedd bele a cukrot. A fodormentát vágd olyan
finomra, amilyenre csak tudod, s azt is keverd a cukorhoz. Az üveget töltsd fel
ecettel (annyival, amennyi képes a cukrot feloldani), majd a tartalmát jól rázd
össze. Néhány napra tedd hűvös helyre a lefedett üveget. Majd kóstold meg a
szószt, s ha úgy érzed, kell bele, oldj fel benne még egy kis cukrot.