Receptajánló

A vásárlással veszi kezdetét az ebéd- vagy vacsorakészítés. A megvásárolt alapanyagokból számtalan ízletes és változatos ételt készíthetünk. Íme néhány ötlet ízelítőül. Jó étvágyat!

Báránysült fodormenta-szósszal

Hozzávalók:
bárányhús-szeletek
pár gerezd fokhagyma
mustár
tárkonylevél
olaj
bors

fodormenta-szósz
sült paradicsom
párolt zöldségek
fodormenta-levelek

A bárányszeleteket 24 órán át pácold fokhagyma, tárkonylevél, mustár, só, bors és olaj keverékében. Azután a húsdarabok mindkét oldalát grillezd meg (vagy süsd meg tepsiben). Amikor megsült, a szeleteket tedd egy előmelegítet (felforrósított) tálra, adj hozzá párolt zöldséget, s minden húshoz egy-egy fél sült paradicsomot, majd a húst öntsd le a fodormenta-szósszal. (Fodormenta-levelekkel is díszítheted.)

Fodormenta-szósz

Hozzávalók:
1 nagyobb bögre cukor
1 csokor fodormentalevél
ecet

Végy egy széles szájú üveget, s tedd bele a cukrot. A fodormentát vágd olyan finomra, amilyenre csak tudod, s azt is keverd a cukorhoz. Az üveget töltsd fel ecettel (annyival, amennyi képes a cukrot feloldani), majd a tartalmát jól rázd össze. Néhány napra tedd hűvös helyre a lefedett üveget. Majd kóstold meg a szószt, s ha úgy érzed, kell bele, oldj fel benne még egy kis cukrot.